Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g8.8g31kcal0.3g7.1g0.1g0.3g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g7.5g25kcal0g6.2g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5g19kcal0.9g0.6g1.1g1.5g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA50g80kcal3.7g8g3.5g0g
Pandan tumma suklaa 150 g38g201kcal1.8g19.5g12g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl100g361kcal2g2.7g38.1g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g13g5kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana654g2006kcal31.2g191.2g121g3.8g
Valittu annoskoko327g1003kcal15.6g95.6g60.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna164g502kcal7.8g47.8g30.3g1g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905