Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 113g85kcal2.1g17.4g0.2g1.1g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 113g156kcal21.1g0g7.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g20g4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g2.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)70g42kcal0.7g3.2g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana654g579kcal48.2g43.4g22g3g
Valittu annoskoko327g290kcal24.1g21.7g11g1.5g
Annoskoko puolitettuna164g145kcal12.1g10.9g5.5g0.8g
Arvot/100g100g89kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258