Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g161g96kcal2.4g20.9g0.2g1.4g
Voi 24g175kcal0.3g0.1g19.6g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen64g21kcal2.1g3.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 24g80kcal0.5g0.7g8.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g107kcal3.2g21.9g0.4g1.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 6.4g7kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana655g981kcal18.4g97g57.2g5.8g
Valittu annoskoko327g490kcal9.2g48.5g28.6g2.9g
Annoskoko puolitettuna164g245kcal4.6g24.3g14.3g1.5g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258