Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g112g38kcal0.2g7.9g0.3g2g
Voi (perinteinen meijerivoi)32g228kcal0g0g25.3g0g
Sokeri42g169kcal0g41.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g48g172kcal6.2g33.5g1g1.8g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl42g142kcal0.8g1.2g14.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g52g34kcal5.7g2.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana655g1569kcal26g173.6g82.8g7.6g
Valittu annoskoko327g785kcal13g86.8g41.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna164g392kcal6.5g43.4g20.7g1.9g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574