Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1327kcal151.9g0g80g0g
Sipuli 220g67kcal2.7g10.6g0.4g3.7g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Porkkana 260g85kcal1.6g14.4g0.5g6.6g
Lehtiselleri 150g19kcal1.7g1.6g0.3g1.5g
Tomaattimurska 1599g470kcal9g84.7g3.2g30.4g
Punaviini 240g169kcal0.7g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g4291kcal336.4g226.2g168.8g84.8g
Valittu annoskoko3276g2146kcal168.2g113.1g84.4g42.4g
Annoskoko puolitettuna1638g1073kcal84.1g56.6g42.2g21.2g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216