Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g751g2374kcal169.1g18.8g180.3g0g
Nauris 992g272kcal9.9g41.7g3g18.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g601g168kcal3.6g35.8g1.2g15g
Punajuuri 751g288kcal7.5g51.8g1.5g18.8g
Oliiviöljy 120g1063kcal0g0g120.2g0g
Hunaja 60g199kcal0.3g48.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g8729kcal380.8g393.4g612.4g105.2g
Valittu annoskoko3276g4365kcal190.4g196.7g306.2g52.6g
Annoskoko puolitettuna1638g2182kcal95.2g98.4g153.1g26.3g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877