Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 200g48kcal3.6g4.4g0.6g4.6g
Lihaliemikuutio Maggi2.7g7.7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%50g80kcal1.3g1.3g7.5g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana656g273kcal10.2g12g17.4g9.4g
Valittu annoskoko328g137kcal5.1g6g8.7g4.7g
Annoskoko puolitettuna164g68kcal2.6g3g4.4g2.4g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871