Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 7.9g58kcal0.1g0g6.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen95g31kcal3.1g4.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai145g506kcal17.3g102.6g3g4.3g
Hiiva, 50g16g10kcal2.1g0.2g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g32g18kcal2.9g1.6g0.1g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]32g45kcal4.4g4.4g1.1g15.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana656g1335kcal59.8g227g21.6g39g
Valittu annoskoko328g668kcal29.9g113.5g10.8g19.5g
Annoskoko puolitettuna164g334kcal15g56.8g5.4g9.8g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427