Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 136g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 9g27kcal0g6.7g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 99g302kcal8.7g55.1g1.9g13.8g
Vehnäjauho puolikarkea 59g202kcal6g41.1g0.7g2.1g
Auringonkukansiemen 23g134kcal5.2g2.8g11.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana657g1333kcal40.2g211.8g27.6g34.6g
Valittu annoskoko329g667kcal20.1g105.9g13.8g17.3g
Annoskoko puolitettuna164g333kcal10.1g53g6.9g8.7g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525