Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow45g247kcal0.4g0.4g26.9g0g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 44g150kcal4.5g30.6g0.5g1.5g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 90g32kcal0.1g6.4g0.1g1.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Omenasose makeuttamaton 20g15kcal0.1g3.4g0g0.3g
Margariini, 60%, Rainbow23g124kcal0.2g0.2g13.5g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.1g0g0g
Ruishiutale 40g119kcal3.5g21g1g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana657g1777kcal24g205.6g89g18.4g
Valittu annoskoko329g889kcal12g102.8g44.5g9.2g
Annoskoko puolitettuna164g444kcal6g51.4g22.3g4.6g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324