Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g783g2739kcal93.9g555.6g16.4g23.5g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g804g3135kcal1.6g779.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g39kcal0.4g8.5g0.4g0g
Neilikka, annos 4g21g78kcal0.8g17.1g0.8g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 536g208kcal2.4g36.4g2.7g13.9g
Kananmuna kuorineen punnittu322g405kcal35.4g1g28.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 536g1769kcal10.7g16.1g187.6g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g268g1929kcal2.7g2.7g214.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6560g20606kcal295.8g2834.4g902.4g74.8g
Valittu annoskoko3280g10303kcal147.9g1417.2g451.2g37.4g
Annoskoko puolitettuna1640g5152kcal74g708.6g225.6g18.7g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666