Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 886g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g288g81kcal1.7g17.1g0.6g7.2g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g886g2746kcal22.1g664.4g4.4g66.4g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g886g3012kcal22.1g735.3g4.4g17.7g
Kuivahiiva, annos 11g24g88kcal11g9.7g1.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl55g498kcal0g0g55.4g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl89g301kcal12.4g49.6g5.9g9.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti144g720kcal35.8g47.9g41.5g40.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6560g14892kcal210.2g3048g227.4g283.8g
Valittu annoskoko3280g7446kcal105.1g1524g113.7g141.9g
Annoskoko puolitettuna1640g3723kcal52.6g762g56.9g71g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049