Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g1280g4147kcal202.2g864g37.4g128g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g640g2304kcal92.2g377g44.8g60.2g
Ohrasuurimo 640g2063kcal52.8g404.2g12.8g48.6g
Oivariini, 60 (100g)80g440kcal0.8g0.8g48g0g
Tattarisuurimo / -jauho 640g2065kcal76g386.9g12.8g37.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6560g22038kcal848g4065.8g311.6g547.8g
Valittu annoskoko3280g11019kcal424g2032.9g155.8g273.9g
Annoskoko puolitettuna1640g5510kcal212g1016.5g77.9g137g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810