Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Tomaatti 700g159kcal3.9g24.1g2.1g9.8g
Tomaattimurska 800g235kcal4.5g42.4g1.6g15.2g
Kookosmaito 800g1666kcal16.2g22.5g170.6g3.9g
Kalaliemikuutio 20g61kcal2g6.8g2.8g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri20g82kcal0g20g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g20g74kcal0.2g16.8g0.6g0g
Katkarapu 300g205kcal43.3g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6560g5426kcal145.4g284.4g402.8g65g
Valittu annoskoko3280g2713kcal72.7g142.2g201.4g32.5g
Annoskoko puolitettuna1640g1357kcal36.4g71.1g100.7g16.3g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763