Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)598g329kcal32.3g16.1g14.9g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g996g2770kcal10g254.1g95.7g2g
Tomusokeri 1dl=60g60g239kcal0g59.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.6g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml199g42kcal16.1g0g0.6g0.2g
Kauradigestive (Semper), annos 8g797g3746kcal31.9g542g159.4g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 199g1058kcal0.6g1g119.6g0g
Vadelma 399g164kcal4g16.3g3.2g14.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6560g16950kcal189.8g1841.8g786.8g33.8g
Valittu annoskoko3280g8475kcal94.9g920.9g393.4g16.9g
Annoskoko puolitettuna1640g4237kcal47.5g460.5g196.7g8.5g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104