Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g360g2160kcal75.6g23.8g194.4g0g
Sokeri 360g1461kcal0g359.6g0g0g
Voisarvi croissant 360g1306kcal28.7g142.7g67.1g7.9g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 40g114kcal6.2g0.1g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 360g1235kcal36.7g252g4.3g12.6g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Raparperi 1200g404kcal8.3g66g1.2g16.8g
Sokeri 130g528kcal0g129.9g0g0g
Fariinisokeri210g853kcal0g209.8g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6560g16594kcal343.2g2397.6g578g80.6g
Valittu annoskoko3280g8297kcal171.6g1198.8g289g40.3g
Annoskoko puolitettuna1640g4148kcal85.8g599.4g144.5g20.2g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759