Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 293g1007kcal29.9g205.4g3.5g10.3g
Vehnäjauho, durum 497g1762kcal64.6g312.8g12.3g62.6g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka451g497kcal112.9g0g4.5g0g
Kinkkusuikale Pirkka376g388kcal67.7g6.8g9.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka211g173kcal7.2g40g2.1g2.1g
Juustoraaste emmental punaleima226g880kcal65.5g0g67.7g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl1204g1084kcal192.6g30.1g24.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6576g11725kcal1080.8g1226.2g247.2g150g
Valittu annoskoko3288g5862kcal540.4g613.1g123.6g75g
Annoskoko puolitettuna1644g2931kcal270.2g306.6g61.8g37.5g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960