Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 77g556kcal0.9g0.3g62.4g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 7.1g29kcal0.2g6.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 60g75kcal6.5g0.2g5.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g81g484kcal19.4g5.3g43.6g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 52g170kcal1g1.5g18g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl9g58kcal1.3g0.3g5.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g42g66kcal0.2g16.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana658g2884kcal59.2g62.8g270.4g0.6g
Valittu annoskoko329g1442kcal29.6g31.4g135.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna165g721kcal14.8g15.7g67.6g0.2g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223