Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7544g299kcal0.4g0.4g33g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.3g0.9g2.6g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g37g20kcal3.4g1.6g0.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g44g53kcal1.3g1.8g4.4g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 57g22kcal0.1g4.7g0.1g0.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.2g8kcal0.1g1.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana658g1871kcal26g261.2g77.2g7g
Valittu annoskoko329g936kcal13g130.6g38.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna165g468kcal6.5g65.3g19.3g1.8g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072