Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g33g184kcal0.3g0.3g20g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Tomaattimurska 2503g736kcal14g132.7g5g47.6g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g334g200kcal3g17.4g13.4g1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 13g9kcal0.2g1.5g0.2g0.5g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.3g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi334g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6580g2652kcal48.4g381.2g78.8g104.2g
Valittu annoskoko3290g1326kcal24.2g190.6g39.4g52.1g
Annoskoko puolitettuna1645g663kcal12.1g95.3g19.7g26.1g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928