Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 105g30kcal1.1g4.8g0.3g1.9g
Palsternakka 35g22kcal0.2g4.1g0.1g1.6g
Nauris 140g38kcal1.4g5.9g0.4g2.7g
Lohifilee 840g1641kcal157g0g113.4g0g
Tilli, tuore 28g8.4kcal1g0.3g0.2g0.6g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g21g46kcal3.6g3.6g1.9g0.1g
Sipulikuutiot Apetit140g36kcal1.7g6.7g0.3g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g140g24kcal2.7g2.9g0.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 420g1387kcal8.4g12.6g147g0g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6580g6477kcal354.8g83.8g527.8g14.6g
Valittu annoskoko3290g3239kcal177.4g41.9g263.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna1645g1619kcal88.7g21g132g3.7g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981