Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)600g330kcal32.4g16.2g15g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g1000g2780kcal10g255g96g2g
Tomusokeri 1dl=60g60g240kcal0g60g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml200g42kcal16.2g0g0.6g0.2g
Kauradigestive (Semper), annos 8g800g3760kcal32g544g160g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 200g1062kcal0.6g1g120g0g
Vadelma 400g164kcal4g16.4g3.2g14.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6584g17012kcal190.4g1848.6g789.6g34g
Valittu annoskoko3292g8506kcal95.2g924.3g394.8g17g
Annoskoko puolitettuna1646g4253kcal47.6g462.2g197.4g8.5g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104