Hasselbackan perunat Special Laurendo Al Meira

Kuori n.15 keskikokoista perunaa (n.950g).

Vedä viillot perunan pintaan tasaisesti, mutta kuitenkin niin, että perunan "pohja" jää kiinni ja yhtenäiseksi.

Laita 10 g meijevoita kulhoon ja sulata vaikka mikrossa nestemäiseksi.

Sekoita voin joukkoon vielä 10 g rypsiöljyä ja 5 g sitruunaoliiviöljyä.

Laita perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuolet ylöspäin ja voitele kulhon öljyllä tasaisesti.

Laita pintaan ripaus suolaa, esim.

Fleur De Sel, aromimaustetta ja halutessasi provinssin yrttejä hyppysellinen.

Laita 200 C esikuumennettuun uuniin n. tunnin ajaksi.

Tarjoile.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3215g1929kcal48.2g418g3.2g28.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)23g162kcal0g0g18g0g
Rypsiöljy 23g200kcal0g0g22.6g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6588g4781kcal96.4g836g110.2g57.8g
Valittu annoskoko3294g2391kcal48.2g418g55.1g28.9g
Annoskoko puolitettuna1647g1195kcal24.1g209g27.6g14.5g
Arvot/100g100g73kcal1.5g12.7g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=162035