Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 321g2327kcal3.8g1.3g260.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 313g1073kcal31.9g218.9g3.8g10.9g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)112g359kcal16.8g52.8g8.5g20.2g
Sokeri 545g2214kcal0g544.8g0g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g30kcal1.1g5.8g0.7g2.7g
Kananmuna kuoreton 353g503kcal44.1g1.1g36.2g0g
Raparperi 1604g540kcal11.1g88.2g1.6g22.5g
Kaneli, jauhettu, annos 2g6.4g17kcal0.2g5.1g0.2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6592g14239kcal221.4g1860.2g623.6g120g
Valittu annoskoko3296g7120kcal110.7g930.1g311.8g60g
Annoskoko puolitettuna1648g3560kcal55.4g465.1g155.9g30g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595