Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 1g3.9kcal0.2g0.6g0.1g0.1g
Vehnälese 1g2.4kcal0.1g0.2g0g0.4g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.4g2kcal0.2g0g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.5g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.3g4.4kcal0g1.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.6kcal0.6g0.8g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g5.2g8.3kcal0.2g0.8g0.4g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1.8g0.8kcal0.2g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.3g1.2kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g68kcal4g8.4g1.4g1.4g
Valittu annoskoko33g34kcal2g4.2g0.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna17g17kcal1g2.1g0.4g0.4g
Arvot/100g100g103kcal6.1g12.8g2.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258