Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai6.5g23kcal0.8g4.6g0.1g0.2g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 2.5g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Raparperi 7.5g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2.5g3.3kcal0.1g0.1g0.3g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g3.1g1.9kcal0.3g0.1g0g0g
Sokeri 2.1g8.6kcal0g2.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.4g2kcal0.2g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g159kcal3.4g21.8g6.2g0.6g
Valittu annoskoko33g80kcal1.7g10.9g3.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna17g40kcal0.9g5.5g1.6g0.2g
Arvot/100g100g241kcal5.1g32.9g9.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574