Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali12g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g9g16kcal1.9g0g0.9g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.5g1.9kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g44kcal4g1.6g2.2g0.8g
Valittu annoskoko33g22kcal2g0.8g1.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g11kcal1g0.4g0.6g0.2g
Arvot/100g100g67kcal6g2.4g3.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241