Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 4.7g34kcal0.1g0g3.8g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Siirappi 1.3g3.8kcal0g0.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Neilikka, annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 4.7g16kcal0.1g0.1g1.6g0g
Manteli 2.2g14kcal0.5g0.1g1.2g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Mansikkahillo 3.6g8.1kcal0g1.9g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g254kcal3.4g27.4g14.2g0.8g
Valittu annoskoko33g127kcal1.7g13.7g7.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g64kcal0.9g6.9g3.6g0.2g
Arvot/100g100g381kcal5.1g41.1g21.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886