Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Hunaja 5.8g19kcal0g4.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.4g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Hasselpähkinä 1.4g8.7kcal0.2g0g0.8g0.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 13g4.5kcal0g0.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g160kcal2.8g19.2g7.8g1.4g
Valittu annoskoko33g80kcal1.4g9.6g3.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna17g40kcal0.7g4.8g2g0.4g
Arvot/100g100g242kcal4.2g28.9g11.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623