Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 6.6g35kcal0g0g4g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.6g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.3g1kcal0g0g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g184kcal2.8g20.2g10.2g0.2g
Valittu annoskoko33g92kcal1.4g10.1g5.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna17g46kcal0.7g5.1g2.6g0.1g
Arvot/100g100g278kcal4.2g30.4g15.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472