Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa12g2kcal0g0.3g0.1g0.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)9g16kcal1.8g0g0.9g0g
Ranskankerma Valio3.5g10kcal0.1g0.1g1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g5.3g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g0.7kcal0g0g0.1g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)2.3g6.3kcal0.7g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g72kcal5.2g1.4g5g0.4g
Valittu annoskoko34g36kcal2.6g0.7g2.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna17g18kcal1.3g0.4g1.3g0.1g
Arvot/100g100g106kcal7.7g2.1g7.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690