Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 13g5.6kcal1.3g0.1g0g0g
Liivate 1.1g3.9kcal1g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.7g2.2kcal0g0.4g0g0.3g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g23kcal4.6g1g0g0.6g
Valittu annoskoko34g12kcal2.3g0.5g0g0.3g
Annoskoko puolitettuna17g6kcal1.2g0.3g0g0.2g
Arvot/100g100g35kcal6.8g1.5g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=286954