Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 3.8g27kcal0g0g3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 6.2g8.9kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g225kcal2.8g14.8g17.2g0.4g
Valittu annoskoko34g112kcal1.4g7.4g8.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna17g56kcal0.7g3.7g4.3g0.1g
Arvot/100g100g333kcal4.1g21.9g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632