Oma kakko hiivaleipä juurella Maidoton

Juuri:
½ l + 1,5 dl vettä
30 g hiivaa (2/3 pakettia)
2 rkl siirappia
6 dl luomu hiivaleipäjauhoja
½ dl (10g) ruisleseitä
½ dl (10g) vehnäleseitä
½ dl (25g) kauraleseitä

Liuota hiiva kylmään veteen.

Lisää siirappi, jauhot ja leseet.

Sekoita.

Laita juuri kannella peitetyssä astiassa jääkaappiin ja anna seistä yön yli. (Kuplii aamulla kovasti)

Taikina:
2 tl suolaa
30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
8 dl (n. 650 g) Luomu hiivaleipäjauhoja

Valmista taikin lisäämällä juureen suola, rasva ja sekaan jauhoja n. 8 dl. Eli niin paljon, että taikinasta on hyvä leipoa.

Leivo heti alustuksen jälkeen kolme (3) isoa hiivaleipaa.

Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Pistele tai viiltele koristeita leivän pintaan.

Paista n. 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeaksi.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 720 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g0.5g0.3kcal0.1g0g0g0g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Ruislese (Elovena)0.2g0.3kcal0g0g0g0.1g
Vehnälese ´sydänystävä´0.2g0.2kcal0g0g0g0.1g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g0.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)5.6g21kcal0.7g4.1g0.2g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 0.5g3.3kcal0g0g0.4g0g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)7.8g29kcal1g5.7g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g115kcal3.8g21g1.6g1.4g
Valittu annoskoko34g58kcal1.9g10.5g0.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna17g29kcal1g5.3g0.4g0.4g
Arvot/100g100g170kcal5.6g31g2.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322393