Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 11g16kcal2g0g0.9g0g
Paprika punainen 1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g9g35kcal0.4g2.9g2.3g0.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 4.7g3kcal0.2g0.2g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)3.5g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana67g119kcal6g6.8g7.4g0.8g
Valittu annoskoko34g59kcal3g3.4g3.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna17g30kcal1.5g1.7g1.9g0.2g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10.1g11g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609