Hillosarvet

25 g hiivaa
100 g voita
1 dl kermaa tai maitoa
1,5 rkl sokeria
2 maustemittaa suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
hilloa
munaa + raesokeria päälle

Murenna hiiva kulhoon.

Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Kaada neste hiivan päälle ja sekoita.

Lisää sokeri, suola ja suurin osa jauhoista.

Alusta taikina ja ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota n 40 min. Vaivaa taikinaan loput jauhot pöydällä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi palat pyöreiksi, halkaisijaltaan 24 sentin levyiksi.

Leikkaa levyt 6-8 kolmioksi.

Jaa kolmioille hilloa, kääri rullalle.

Kohota 30-40 minuuttia, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia.

Raaka-aineet painoivat 525 g,
Valmiina 498 g.
Suhdeluku 1,05.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 33 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g57g263kcal0.3g0.3g29.2g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.6g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.164g575kcal21.8g111.7g3.9g6.2g
Kananmuna kuoreton 5.7g8.1kcal0.7g0g0.6g0g
Mansikkamarmeladi (Saarioinen), annos 10g38g69kcal0g16.9g0g0g
3.8g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen32g10kcal1g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g1977kcal51.8g286.4g67.6g14.6g
Valittu annoskoko330g989kcal25.9g143.2g33.8g7.3g
Annoskoko puolitettuna165g494kcal13g71.6g16.9g3.7g
Arvot/100g100g300kcal7.8g43.4g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91510