Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 571g1727kcal102.4g277.1g5.7g61.1g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g343g1080kcal41.1g3.4g102.8g0g
Vesi2285g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Sinappi 17g23kcal0.8g2.4g1g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi19g53kcal1.7g1.3g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6608g5801kcal293.8g575g227.8g125.2g
Valittu annoskoko3304g2900kcal146.9g287.5g113.9g62.6g
Annoskoko puolitettuna1652g1450kcal73.5g143.8g57g31.3g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576