Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 320g88kcal5.9g9.3g1.6g6.1g
Herkkusieni 213g34kcal4.5g0.6g0.7g3.2g
Sipuli (kuorittu)187g50kcal2.4g9g0.4g3.2g
Kiinankaali raaka 100g320g58kcal5.1g7.4g1g7.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g27g5.4kcal0.2g1g0.1g0.4g
Fenkoli, tuore , annos 100g64g11kcal0.6g1.2g0.1g1.5g
Porkkana 171g56kcal1.1g9.5g0.3g4.4g
Voi 11g77kcal0.1g0g8.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8g72kcal0g0g8g0g
Paprika, punainen64g16kcal0.6g2.9g0.3g1.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 53g13kcal1g1.2g0.2g1.2g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g53g59kcal4.3g10.7g0g2.7g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl107g363kcal2.1g3.2g37.3g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g107g245kcal6.9g51.8g1.4g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6608g2295kcal69.6g215.6g120.2g73g
Valittu annoskoko3304g1148kcal34.8g107.8g60.1g36.5g
Annoskoko puolitettuna1652g574kcal17.4g53.9g30.1g18.3g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416