Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 759g2604kcal77.3g531.2g9.1g26.6g
Sokeri 397g1611kcal0g396.5g0g0g
Leivinjauhe 29g51kcal1.5g11g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki467g262kcal39.7g23.3g0.9g0g
Kananmuna kuoreton 385g550kcal48.2g1.2g39.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g934g785kcal10.3g170.9g3.7g16.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 333g2359kcal1.3g0g266.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6608g16442kcal356.6g2268.2g638.8g87g
Valittu annoskoko3304g8221kcal178.3g1134.1g319.4g43.5g
Annoskoko puolitettuna1652g4111kcal89.2g567.1g159.7g21.8g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596