Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 31g227kcal0.4g0.1g25.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai65g228kcal7.8g46.2g1.4g2g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasooda 1.3g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 25g7.5kcal0.7g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 25g33kcal0.7g0.8g3g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g31g19kcal3.1g1.3g0.1g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g1597kcal31.8g220g64.2g6g
Valittu annoskoko332g799kcal15.9g110g32.1g3g
Annoskoko puolitettuna166g399kcal8g55g16.1g1.5g
Arvot/100g100g240kcal4.8g33.1g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574