Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g2098g588kcal12.6g124.8g4.2g52.5g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g375g1454kcal123.6g0g106.4g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 105g44kcal10.3g0.4g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Voi, 1 tl, 5 g90g656kcal0.9g0.9g71.9g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6624g6085kcal340.6g353g366g107g
Valittu annoskoko3312g3043kcal170.3g176.5g183g53.5g
Annoskoko puolitettuna1656g1521kcal85.2g88.3g91.5g26.8g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868