Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 498g710kcal62.2g1.5g51g0g
Sokeri 641g2603kcal0g640.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 589g2019kcal60g411.9g7.1g20.6g
Leivinjauhe 15g27kcal0.8g5.7g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer453g2331kcal17.7g253.5g135.8g24g
Voi 453g3284kcal5.4g1.8g368g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 302g996kcal6g9.1g105.6g0g
Voi 60% rasvaa 60g329kcal0.5g0.3g36.8g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen302g543kcal1.2g129.8g0.6g6.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6624g25684kcal307.6g2908.4g1409.8g103.2g
Valittu annoskoko3312g12842kcal153.8g1454.2g704.9g51.6g
Annoskoko puolitettuna1656g6421kcal76.9g727.1g352.5g25.8g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814