Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g1674g5373kcal165.7g1064.6g50.2g130.6g
Pellavansiemen kokonainen 155g786kcal30.8g1.6g65.1g41g
Cashewpähkinä 215g1236kcal43g40.5g99.8g7.5g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g24g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)957g306kcal31.6g43g0g0g
Puolukkahillo 275g378kcal0.5g89.9g0.6g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6624g16157kcal543.2g2479.2g431.4g364g
Valittu annoskoko3312g8079kcal271.6g1239.6g215.7g182g
Annoskoko puolitettuna1656g4039kcal135.8g619.8g107.9g91g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141