Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Sokeri32g130kcal0g31.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 8.7g29kcal0g7.1g0g0.1g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g87g131kcal0.4g31.4g0.3g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g44g70kcal3.1g7g3.1g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 50g128kcal0.7g1.5g13.5g0g
Kiivi kuorittu 14g6.4kcal0g1g0.1g0.4g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 15g11kcal0.1g2.3g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g1349kcal27.6g202.4g46.2g3.2g
Valittu annoskoko332g675kcal13.8g101.2g23.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna166g337kcal6.9g50.6g11.6g0.8g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.5g7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759