Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 174g598kcal17.8g122.1g2.1g6.1g
Vesi134g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.7g6kcal0.8g0.7g0.1g0g
Kauralese 20g72kcal3.6g9.2g1.5g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g1353kcal44.4g264g7.4g19.2g
Valittu annoskoko332g677kcal22.2g132g3.7g9.6g
Annoskoko puolitettuna166g338kcal11.1g66g1.9g4.8g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.8g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248