Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 31g219kcal0.2g0g24.6g0g
Hunaja 58g193kcal0.3g47.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 46g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g37.9g0.7g1.9g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Hasselpähkinä 14g87kcal1.9g0.5g8.3g2.4g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 125g45kcal0.2g8.9g0.1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana665g1604kcal28g192.4g76.8g13.6g
Valittu annoskoko333g802kcal14g96.2g38.4g6.8g
Annoskoko puolitettuna166g401kcal7g48.1g19.2g3.4g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623