Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g25g70kcal4.8g0g5.5g0g
Timjami 0.7g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Persilja 15g4.1kcal0.2g0.2g0g1.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g200g240kcal5g12g18g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana665g902kcal27.4g51.8g61.6g12.4g
Valittu annoskoko333g451kcal13.7g25.9g30.8g6.2g
Annoskoko puolitettuna166g225kcal6.9g13g15.4g3.1g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122