Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 57g19kcal0.4g3.2g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Chili paprika punainen3.9g1.6kcal0.1g0.4g0g0g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.7kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Chilikastike original, Felix5.2g4.6kcal0.1g0.8g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk70g19kcal0.4g3.7g0.1g1g
Linssi, punainen, Go Green35g114kcal8.4g17.1g0.3g4.2g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 46g62kcal3.9g8.2g0.9g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana665g542kcal27.6g70.4g12.4g19g
Valittu annoskoko333g271kcal13.8g35.2g6.2g9.5g
Annoskoko puolitettuna166g136kcal6.9g17.6g3.1g4.8g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254822