PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 38g16kcal3.8g0.2g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g60g24kcal2.7g3.3g0.1g0.6g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g73g51kcal8.8g2.9g0.4g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g59g23kcal0.2g4g0.3g1.5g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss44g15kcal0.4g1.8g0.4g1.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen59g19kcal1.9g2.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana665g297kcal35.6g30.2g2.4g7.4g
Valittu annoskoko332g149kcal17.8g15.1g1.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna166g74kcal8.9g7.6g0.6g1.9g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209