Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 31g71kcal1.6g5.5g4.4g1.8g
Persilja 6.3g1.7kcal0.1g0.1g0g0.5g
Oliiviöljy 16g139kcal0g0g15.7g0g
Tomaatti 63g14kcal0.4g2.2g0.2g0.9g
Kurkku 57g6.2kcal0.3g0.8g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 126g232kcal5.8g39.7g4.9g2g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore16g3.9kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana665g946kcal16.8g101.2g50.6g11.8g
Valittu annoskoko333g473kcal8.4g50.6g25.3g5.9g
Annoskoko puolitettuna166g237kcal4.2g25.3g12.7g3g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500